Johanna Örn

Sedan 2005 har Okko haft möjlighet att samarbeta med en rad intressanta och fantastiska designers som skapat högkvalitativa ljudabsorbenter där form, funktion och hållbarhet möts. Vi vill därför ägna lite tid och inlägg för att presentera de designers vi har turen att samarbeta med just nu. Idag vill vi presentera Johanna Örn som har formgivit Earth, en akustisk panel av torv inspirerad av organiska former.

Ljudabsorbent Earth, en ljudabsorberande och akustisk väggpanel.

För den svenska designern är naturen en oändlig inspirationskälla, då hon finner inspiration i olika taktila ytor, organiska strukturer av naturmaterial och i den mångfald av färger som finns i naturen. Designprocessen handlar om att hitta rätt balans mellan det unika uttrycket och den uppenbara enkelheten och kvaliteten i bra design som gör att ett föremål håller.

"Min vision är att göra unika produkter som gör vardagen vackrare."

Svenska designern Johanna Örn är en textil- och produktdesigner MFA utbildad vid Konstfack och Design Academy Eindhoven.

För Okko har hon designat Earth, en akustikpanel inspirerad av organiska former och gjord av naturlig torvfiber.

Earth görs i två versioner, Earth mountain och Earth valley och som namnen avslöjar handlar det om formen på reliefen, antingen är den byggd som en formation i olika höjder eller olika djup. Dessa två varianter är bra att ha tillsammans men kan också mycket väl användas var för sig.

Panelen passar perfekt i det privata huset såväl som i offentliga utrymmen där ljudabsorption behövs.

Earth, en ljudabsorbent och akustisk väggpanel.

Den ljudabsorberande panelen är utformad som en modul som kan installeras flera gånger sida vid sida för en större installation.

Läs mer om Earth

Föregående
Föregående

Lifestyle trends 2024.

Nästa
Nästa

Synnöve Mork