Synnöve Mork

Vi ägnar lite tid och inlägg för att presentera våra nuvarande designers som vi är mycket glada och stolta över att få samarbeta med. (mer info finns i tidigare inlägg)

 

Idag vill vi presentera Synnöve Mork som har formgivit två fantastiska ljudabsorbenter, Zigzag och Brick.

 Synnevö arbetar främst med att utveckla produkter i textila material med välkända kunder i Sverige och runt om i världen. Hon har designat allt från sängkläder, kuddar, gardiner, mattor, rumsavdelare och även ihåliga sängar. Ränder, rutor och prickar är hennes favoritmönster. Hon är född i Göteborg men växte upp i Stockholm där hon studerade konst och textil på Nyckelviksskolan och Konstfack, Konstfack.Hennes andra stora yrkesroll genom åren har varit som utställningsarkitekt.

Synnöve använder sig ofta av paper som skissmaterial, allt hon formger börjar oftast med en mindre pappersmodell.

För Okko har hon skapat två eleganta, vackra och ljudabsorberande produkter, Brick och Zigzag.

Brick, ljudabsorberande konstväggpanel

I designprocessen av Brick använde Synnevö sin inspiration från fasadernas olika mönster, där skuggspelet mellan ytor gör rummet eller huset mer intressant och ger liv åt väggarna.

"BRICK , är som tegelstenar, uppbyggda i mönster som varierar i stora eller små storlekar.

Med torvfiber som material får man inte bara skuggningen och ljusets mönster utan även ljudet dämpas.”

ZIZAG är en flexibel och elegant ljudabsorbent som förbättrar ljud- och bildmiljön på kontoret eller andra öppna ytor som behöver en bra och hälsosam ljudmiljö och indelade ytor.

Zigzag, ljudabsorberande rumsavskiljare.

Zigzag kan antingen användas som vikvägg eller hängas i taket som ljudabsorberande rumsavdelare. Du kan ha en stående ensam eller flera i rad.

Synnevö berättar att sicksackformen var inspirerad av vikt papper. "Jag tycker att hampa har lite av pappers direkthet, medan hampa också har alla fördelar med att absorbera ljud. Materialets struktur ger rummet karaktär och en arkitektonisk skärpa, en naturlig elegans."

 

Ljudabsorbenterna Brick och Zigzag finns i alla NCS-färger.

Läs mer om Brick

Läs mer om Zigzag

Föregående
Föregående

Johanna Örn

Nästa
Nästa

Monica Förster